Sunday, September 26, 2010

fragile

I've been thinking these days n i've decided on something.
i found it hard to forget u n i dunno y i'm so stupid that i'm still waiting for u.
i've been waiting for ur txt messages n calls. 
but i heard nothing from u.
maybe i should start to accept the fact that i'm no longer important in ur life n u may not even care bout me anymore.

i still can't forget u

i just want my heart to b knocked once.it'll b great if u have the same thought as me.
i miss u, but there's nothing i can do.i can only express it through my writings.here,

whatever it is, i'll go with the flow.
kalau ade, ada la..
we can only plan, but ALLAH will decide the BEST for me.insyaallah..

for some reasons, i really really really want u to read this.

i know we can't get whatever we want because we're not the GOD.
only Allah can do n get whatever He wants.
i just dunno what should i do coz i dun wanna get rid of u.
i know this post makes me sound desperate, 
but it's not a crime to have such feelings, right?

whatever it is, sumpah RINDU !

  

Saturday, September 25, 2010

abstrak


Kupegang erat dan kuhalangi waktu

Tetap jua kulihatnya pergi



















rindulah ! 
 
esok dah ahad ...

Thursday, September 23, 2010

Salam all.

Just want to tell...
i have promises to keep, 
i have dreams to come true.
i have people to love n i have strength to rock the world. 
i wish to be a diamond in the middle of rocks, having hidden attractions that i still need to discover.

i've lots of things to do in order to place myself at the very best position. 
"Ya Allah, i'm asking for ur bless to get through all the obstacles in my life n let me have the strength".


 

lawan

Bukak delete
Bukak delete
Tak baca
.
.
.
.
.
.
















Aku tahan hati
Aku lawan diri

Kalau tak , aku tewas
Dan aku tak mahu tewas !

Wednesday, September 22, 2010

My life is beautiful with you.
 
I know you're gone for a good purpose... 
















Semoga Allah meredhai segala usaha kamu bermula saat ini...


- hug & kish from our darling SgBuloh-

Tuesday, September 21, 2010

laut

laut ? apa apa apa ? kau tahu apa maksud dia ? ikut erti cikgu tadika kemas bagi dulu die suruh lukis. garis panjang dekat bahagian bawah kertas lukisan , kaler kawasan dengan warna biru. nak cantik lagi garisan buat la beralun sikit . bahagian atas buat matahari ada muka . dah siap dengan tajam tepi lagi. auww ! gojes.

laut ni banyak kelebihan dia ! nampak tak ? ha kalau offshore tu lagi banyak duit kan ? si nelayan pun banyak gak duit. ha apa lagi kaitan ngan laut ? ah seafarer tak sah cakap la! lagi kaya. mungkin lah kot.secara konklusinya aku nak cakap laut banyak kelebihan .aku rindu mandi laut ( tetiber ).

kalau korang nak cari bakal aku syorkan korang pilih dalam kalangan tu jugak . ha tapi masa dengan kau confirm tak ada.eh,betul ke. tapi....... ah yang penting aku tak nak * emo emo* hahahahahahahahaha :))sebab aku tak dapat sebab tu aku emo.ke aku yang tolak ? lantaklah!

mane  aku tahu aku setengah jalan je dengan orang laut . lepas ni aku nak darat la pulak kan ? hee :))
ah, jodoh, maut & ajal kan ditanganNya.
biarlah Dia yang uruskan. ;-)

Monday, September 20, 2010

teramatlah banyak


sangat nak cerita.
sangat yang pendam.
sangat yang rindu.
sangat yang hilang.
sangat yang dicari.
sangat yang damba.
sangat nak luah.

sampai speechless.
belum jumpa yang boleh dengar segala.
kecuali dia.. 
 

Sunday, September 19, 2010

heart to heart | put my eyes on you





salam all. 
today, i have tonnes to write about unlike certain times when i am knocked down by writer's blog. hoorayyy! for a better news, i'm much brighter today :) why? well, i have my dearest friend back. yeay! we are now together at peace after a very deeply conversation. after months of anger and sour faces, finally we know, we need to talk. thank God, everything is now wonderful. I can see the rainbow that once left me alone in the plain world. Alhamdullilah.

This person has brought so much impact in my life.

I miss those moments very much, fella.
when the night is calm, i pray for the blue moon to come.
to give me the strength to move on and forget you. but, how'd that ever happens? never.

you,
i miss the way we guffawed together.especially at Maju Ahmad Saujana!!!
i miss the way we kept our feelings when things were not okay.
i miss the way we squabbled ( ko mmg suka kenakan aku tau ) over little things and made our life a sophisticated drama. 
Am I a great pretender ? or yes you are! hahahaha ;-)
those are our sweet memories that we left behind when we made a decision to live life on our own way :(

i wish to see the stars in the night sky smile to me, the moon will whisper all the good things ahead in my life.

*i wanna cry *

enough is enough,
hope i will always be your bestest fren ever. cheers.
and I hope better life to you and me, mate :)

selamat hari jadi

( entri yg 10 hari lewat )
.
.
happy birthday Lina.

07 Sept dtg lagi. saat, jam, hari, bulan berlalu. 25 tahun aku hidup.
Alhamdulillah. Syukur aku atas nikmat Allah.

Ada orang buat2 lupa. tapi takpe. Diaorg dah tua. (haha)
Ada orang tu dari siang, tak sabar tunggu tgh mlm, asyik wish aku birthday.
dia kata dia nk jadi org pertama. hehe. Sweet .. Sangat!

Masih lagi berhadiah.
Syukur.
tapi,kan walau tak berhadiah dr manusia, aku dpt hadiah dr Allah.
itu sudah cukup.

25 tahun. rasa sekejap..

dlm 25 tahun, banyak yang aku dah manfaatkan.
Syukur lagi.


aku sayangkan aku.
dan aku tahu, ramai juga sayangkan aku.
terima kasih..
i heart you. yes you.
:)




Friday, September 17, 2010

All The Best & GoodLuck !


2 days menjelang mid-term exam
so much to study when there is little time for it.betul, bukan ?
( hahahaha cuak lah tuh !!! cakap yea, cakap yea ! )

It's going to be tough
Hope all of u can and will take this as a challengge to go further
and become a good seafarer
aiming for a better quality of life 
( * oh, wow ! how 'bout dat ) )

well,this is the time to prove your worth

"By God's will anything is possible, just for me to walk the way as Cpt. Mazlan said."


D1MC students,
GoodLuck in ur exam.
Still, all the best !




random-lah !

( hanya sebahagian sahaja ayat 'kopipes' )
dalam kita mengasihi seseorang,
kita tak pernah sedar ada hati yang mengasihi kita.
dalam kita membenci seseorang,
kita tak pernah sedar ada hati yang membenci kita.
dalam kita menyakiti seseorang,
kita tak pernah sedar ada hati yang menyakiti kita.
dalam kita merindui seseorang,
kita tak pernah sedar ada hati yang merindui kita.

dalam kita berbicara,
kita tak pernah sedar ada yang mendengar.
dalam kita bergelak ketawa,
kita tak pernah sedar ada yang menangis hiba.
dalam kita bergembira,
kita tak pernah sedar ada yang bersedih.
dalam kita tersenyum,
kita tak pernah sedar ada hati yang bahagia.

pandang kanan dan kiri.
buka mata seluas-luasnya.
kenalpasti perasaan-perasaan yang ada di keliling kita.
jangan sampai satu saat kamu menyesal.
lakukan apa yang termampu.
bahagiakan seramai yang kita mampu.
terima segala yang tersurat dan tersirat.
walaupun jauh di sudut hati ada suatu penyesalan.

tapi masa tak kan pernah beri kita satu laluan untuk berpaling ke masa lalu.
hanya Dia tahu yang terbaik buat kita.
tabahlah hati.
hanya masa yang akan mengubati kamu.

**a good friend could be the right touch**

Thursday, September 16, 2010

Everything happen for a reason

Amanina Mazda : 
Now i believe in what Allah mean with fate. if it is written for you, it will always be yours.Insyaallah..

Reen :  
I'm just happy for what I have now and I never regret every single thing that has happened in my life. 
I know, I have so many other good things that I can be happy about rather than to think about "what-I -dont- have" in life.

Betul. Betul. Betul.

Yesterday is a history
Tomorrow is mystery
Today is a gift



Eat.Love.Pray for our life.





Sunday, September 12, 2010

Kena saman by jemah ! hahahaha ;-)

1) Adakah anda rasa HOT?
tak penah plak org panggil aku hot-chick. so tak hot lah kot.hihi.

2)Upload wallpaper PC/Laptop yang anda guna sekarang...
ala, malaslah nak upload. ok, upload jugak. nice,kan ? she is my best fren. hope 4ever.



3) Cerita Pasal Gambar Ini...?
waktu ni, kami '3 beradik' meraikan konvokesyen ana, kat UTEM. mmg happening bergambar sana cni. siap baring,yu !

4) Kali Terakhir Makan Pizza...?
3 bulan yang lepas rasanya. during my 1st visit to Pavillion. looking 4 coach h/bag.

5)Lagu Terakhir Anda Dengar...?
Sungai Lui-by Aizat. Best. Korang patut download.

6)Apa Yang Anda Buat Selain Menyelesaikan Tag Ini...?
ber'facebook'. normal lah,kan ?

7) Selain Nama Sendiri, Anda Dipanggil Nama Apa...?
cikna- anak buah yg panggil mcm ni
acu-'3 beradik'
adik-ibu & all family members

8) Tag Lagi 5 Orang Siapa Yer Nak Tag Nie...?
1-kak nani ( walaupun bz ngn ayra,sila buat ye!haha)
2-marliana md taib
3-azimah zainal
4-kak reen ( yang lama dah xberpuaka )
5-along zunaira ( ntah bc ntah tak blog sampah aku nih )

9) Siapa Orang No.1 Pada Anda...???
dia, aku tak pernah jumpa lagi. but i adore her blog and her cutie pie ayra damn much !

10. Katakan Sesuatu Pada Orang No.5
Along, ada baca blog sy ni ke ? hihihi ;-)

11. No.3 Ada Hubungan Dengan Sape...???
Dengan Loqman Hakim. And they will marry soon. yes, very soon ! tahniah wahai kwn!

12. Bagaimana Pulak Dengan No.2...???
sahabat baik aku, walaupun mulut dia, Ya Allah. baaaaaaanyak sgt cakap. but i do love her babbling around when im alone.

13. Kata² Cinta Dengan Orang No.4...???
alamak. khai! pls do this .4 me.hahaha;-)

14. Berikan Perkara Yang Anda Tau Tentang Orang Yang Tag Anda....
-dia baru blk dr Ireland,tapi dia xde belikan sy ape2 pun..sobs..( kidding )
-dia dah bertunang dengan Syir da Hoho ( ape maksud da hoho tu jeem )
-dia kata penang tu kecik ! boleh round 1 day je. tapi aku xpercaya !! hahaha ;-)

Musim2 raya nih buat tag best jugak,kan. Ok, tolong tag aku lagi wahai kengkawan ! hahaha

* Selamat Hari Raya Ke-4 !!!!!!*

Wednesday, September 8, 2010

happy 3rd anniversary akak !

Alhamdulillah... 
Kak, hari ni genap usia perkahwinan ko dah 3 tahun 
Sedar x sedar sekejap jer dah 3 tahun,kan ! 
Dlam usia perkahwinan yang 3 tahun ni gak boleh dikatakan kehidupan ko sebagai sorang pompuan dah lengkap. 
Betul tak ? Poyo. lah lah !
Dari sorang awek-awek kepada sorang isteri dan sekarang dah jadi mama.
Mesti ko rasa sangat gembira dan bahagia di samping Che Ngoh & Airil yg kini dah mula jadi 'burung kakak tua ', Hahahahaha
(^____^)

ibu, peranten, aku-lah.



Walau apapun aku sentiasa mendoakan agar rumahtangga ko akan berkekalan hingga ke akhir hayat 
AMIN !

Tuesday, September 7, 2010

bila mana

 bila aku gembira,aku menulis.
bila sedih,aku menulis.
bila aku rasa dunia ni xadil, aku menulis.
bila aku rasa Tuhan tu dah tak syg aku lagi, aku menulis.
bila aku rasa sunyi, aku menulis.
bila aku rasa semua orang menjauh dari aku, aku menulis.
bila aku rasa harapan aku makin tenggelam, aku menulis.
bila aku jadi 'dia' , aku menulis.
bila aku 'bercakap' dengaNya, aku menulis.
aku teruskan juga menulis.
sampai bila ? aku pun tak pasti.




banyak yang aku nak tulis.
so much to write.
tapi aku tak punya masa.
but so little time.
kalaulah menulis bukan jiwa aku,
if writing is not my soul,
aku tak tahu nak gelarkan dia apa.
I dont know what it is.

*wei, giler hape buat direct translation? nak makan penampar? ;-)



Monday, September 6, 2010

dalam pahit ada manisnya ( kot ) ;-)


yang salah itu perbuatan, bukan perasaan
aku betul-betul makan hati plus jealous lewat petang jumaat yang lalu
tapi apa nak buat, anda buat, anda dapat.
rite ?

dia dah jujur habis dengan aku.
bukan ke itu yang perempuan selalu harap kan ?
dia kata kalau ada jodoh, adalah..
buat apa nak disesalkan...

bagi aku, buat apa nak dicerita apa yang aku rasa.
kalau cerita pun mungkin dengan 1 orang yang aku boleh percayai saja.

tapi, i like his style.his steeze & his whole demeanor. so much.
the way he talked 2 me, the way he treat me....
aaaahhhhh ~~~ sumpah tak tipu !

dia sempat pujuk aku,
suruh aku ambil cuti on this coming Tuesday.
katanya nak spend time dengan aku during my birthdate.
kita tengok je nanti.

will he keep his promise ?
Only Allah knows !